Eendenborst met rucola en meloen
bewaar
bewaar

Eendenborst met rucola en meloen

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Droge koekenpan verhitten en pijnboompitten in ca. 2 à 3 minuten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Vel van eendenborstfilets met scherp mes insnijden en filets bestrijken met hoisinsaus. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en filets op matig hoog vuur in ca. 8 à 10 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Bestrooien met zout en peper. Laten afkoelen. Limoen schoonboenen en groene schil er dun af raspen. Helft van limoen uitpersen (rest wordt niet gebruikt). In kom limoensap met limoenrasp en rest van olie, zout en peper tot dressing kloppen. Helft van dressing in kopje scheppen. Rucola grof snijden en door dressing in kom scheppen. Pitjes uit meloen verwijderen. Meloen schillen en in piepkleine blokjes snijden.

Met scherp mes vel van filets snijden en vlees in heel dunne plakjes snijden. Plakjes op vier borden uitspreiden. Beetje dressing erover sprenkelen. In midden bergje rucola leggen. Meloen naast vlees scheppen en rest van dressing erover sprenkelen. Pijnboompitten erover strooien.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eendenborst met rucola en meloen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig