Gekruide kebabs met aubergine en paprika
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Meng het gehakt met de kruidenmix en ui. Verdeel in 8 porties, vorm er met natte handen worstjes van en steek ze aan de satéprikkers. Bestrijk met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in 5 min. gaar. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente over 4 borden en leg de kebabs ernaast. Serveer met de aardappelen. Lekker met knoflooksaus.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gekruide kebabs met aubergine en paprika
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Meng het gehakt met de kruidenmix en ui. Verdeel in 8 porties, vorm er met natte handen worstjes van en steek ze aan de satéprikkers. Bestrijk met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in 5 min. gaar. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente over 4 borden en leg de kebabs ernaast. Serveer met de aardappelen. Lekker met knoflooksaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g aardappelen
400 g rundergehakt
1½ el kruidenmix
1 rode ui
4 el olijfolie
2 aubergines
1 rode paprika
Dit heb je nodig
grillpan, satéstokjes