Charlotte Russe
Deze Charlotte Russe (van oorsprong Frans) smaakt net zo indrukwekkend als dat het eruit ziet maar... is eenvoudig te maken! Een fruitige, romige vulling, lange vingers en fruit on top. Strik erom en je hebt een eetbaar cadeautje. Merci beaucoup!
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in een schaaltje met koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Breng de helft van de frambozenpuree met het water in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor.
Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met vershoudfolie. Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met lange vingers met de suikerlaag aan de buitenkant. Zorg dat de lange vingers dicht tegen elkaar aan zitten, zodat het mengsel er niet tussendoor sijpelt. Schep het roommengsel in de springvorm. Laat de Charlotte minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Verwijder de Charlotte uit de springvorm en verplaats voorzichtig naar een serveerschaal. Strik er sierlijk een lint om. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met de poedersuiker.
Charlotte Russe
Deze Charlotte Russe (van oorsprong Frans) smaakt net zo indrukwekkend als dat het eruit ziet maar... is eenvoudig te maken! Een fruitige, romige vulling, lange vingers en fruit on top. Strik erom en je hebt een eetbaar cadeautje. Merci beaucoup!
nagerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in een schaaltje met koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Breng de helft van de frambozenpuree met het water in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor.
Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met vershoudfolie. Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met lange vingers met de suikerlaag aan de buitenkant. Zorg dat de lange vingers dicht tegen elkaar aan zitten, zodat het mengsel er niet tussendoor sijpelt. Schep het roommengsel in de springvorm. Laat de Charlotte minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Verwijder de Charlotte uit de springvorm en verplaats voorzichtig naar een serveerschaal. Strik er sierlijk een lint om. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met de poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 blaadjes gelatine
450 g verse frambozen
2 el water
300 ml verse slagroom
4 el fijne kristalsuiker
300 g yoghurt Griekse stijl
400 g lange vingers
15 g poedersuiker
Dit heb je nodig
ronde springvorm (Ø 18 cm)
feestelijk lint