Linzenschotel met ham
Aan de slag
Linzen ca. 1 uur volgens gebruiksaanwijzing laten weken. Peterselie fijn knippen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Bleekselderij wassen en in heel fijne stukjes snijden. Wortel wassen en heel fijn snijden. Knoflook pellen en fijn snijden. Peper schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
In roerbakpan olie verhitten. Ui, bleekselderij, wortel en knoflook ca. 5 minuten bakken. Afblussen met wijn. Linzen afgieten en met peper en tomaten aan gebakken groenten toevoegen. Beetje water en laurierblaadje toevoegen en afgedekt in ca. 40 minuten laten garen. Ham in blokjes snijden en tot slot met peterselie door linzen roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Linzenschotel met ham
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
60 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Linzen ca. 1 uur volgens gebruiksaanwijzing laten weken. Peterselie fijn knippen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Bleekselderij wassen en in heel fijne stukjes snijden. Wortel wassen en heel fijn snijden. Knoflook pellen en fijn snijden. Peper schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
In roerbakpan olie verhitten. Ui, bleekselderij, wortel en knoflook ca. 5 minuten bakken. Afblussen met wijn. Linzen afgieten en met peper en tomaten aan gebakken groenten toevoegen. Beetje water en laurierblaadje toevoegen en afgedekt in ca. 40 minuten laten garen. Ham in blokjes snijden en tot slot met peterselie door linzen roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g blonde linzen
1 winterwortel
1 ui
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
½ zakje verse peterselie
3 grote tomaten
1 rode peper
2 eetlepels olijfolie
50 ml witte wijn
1 laurierblaadje
250 g achterham
0 zout
0 peper