Warme aardbeien in vanillesaus
Aan de slag
Vanillestokjes in lengte opensnijden. Met scherp mesje vanille eruit schrapen. Vanilleschraapsel en vanillestokje met slagroom zachtjes aan de kook brengen. Intussen in kom ei en suiker tot schuimige massa kloppen. Warme room al roerend door eiermengsel mengen. Saus in pan zachtjes al roerend verwarmen, tot het iets begint in te dikken. Vanillestokjes verwijderen en saus laten afkoelen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen aardbeien wassen, kroontje verwijderen en in plakken snijden. Aardbeienplakjes over vier borden verdelen. Saus nogmaals kloppen. Saus over aardbeien verdelen. Borden met aardbeien en saus ca. 2 minuten onder hete grill schuiven tot saus begint te verkleuren. Direct serveren.
Warme aardbeien in vanillesaus
nagerecht
null personen
230 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Vanillestokjes in lengte opensnijden. Met scherp mesje vanille eruit schrapen. Vanilleschraapsel en vanillestokje met slagroom zachtjes aan de kook brengen. Intussen in kom ei en suiker tot schuimige massa kloppen. Warme room al roerend door eiermengsel mengen. Saus in pan zachtjes al roerend verwarmen, tot het iets begint in te dikken. Vanillestokjes verwijderen en saus laten afkoelen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen aardbeien wassen, kroontje verwijderen en in plakken snijden. Aardbeienplakjes over vier borden verdelen. Saus nogmaals kloppen. Saus over aardbeien verdelen. Borden met aardbeien en saus ca. 2 minuten onder hete grill schuiven tot saus begint te verkleuren. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 vanillestokjes
100 ml slagroom
1 ei
100 g suiker
500 g aardbeien