Balletjes met fruit
Een fruitige variatie op de classic gehaktbal. Met pistachenoten.
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min. Laat afkoelen op een bord.
Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout. Kneed door en maak 2 rollen. Bestrijk een bord met 1 el olie. Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. Leg op het bord en dek af. Zet 1 uur in de koelkast.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar. Keer regelmatig.
Schep de balletjes op een bord. Schenk het meeste vet uit de pan. Roer de bloem door het achtergebleven vet. Voeg de fond en al roerend de slagroom toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.
Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout. Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien.
Hak ondertussen de rest van de noten fijn. Snijd de peterselie fijn. Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. Bestrooi de balletjes met de noten en peterselie.
Balletjes met fruit
Instructievideo - 03:47 min.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Balletjes met fruit
Een fruitige variatie op de classic gehaktbal. Met pistachenoten.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min. Laat afkoelen op een bord.
Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout. Kneed door en maak 2 rollen. Bestrijk een bord met 1 el olie. Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. Leg op het bord en dek af. Zet 1 uur in de koelkast.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar. Keer regelmatig.
Schep de balletjes op een bord. Schenk het meeste vet uit de pan. Roer de bloem door het achtergebleven vet. Voeg de fond en al roerend de slagroom toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.
Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout. Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien.
Hak ondertussen de rest van de noten fijn. Snijd de peterselie fijn. Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. Bestrooi de balletjes met de noten en peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 el traditionele olijfolie
95 g ongezouten pistachenoten
600 g half-om-halfgehakt
75 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
75 g paneermeel
1 tl gemalen piment
1 el tarwebloem
380 ml vleesfond
125 ml verse slagroom
2 el frambozenconfiture
1 el rodewijnazijn
250 g diepvries zomerfruit
4 el peterselie