Paddenstoelentaart met spek
Herfst uit de oven. Met ricotta, geitenkaas en rozemarijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de binnenkant met het croissant deeg. Druk de plakjes goed aan met wat water. Prik er met een vork gaatjes in. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd de blaadjes fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 min. Voeg de fijngesneden kruiden en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen.
Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg. Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Paddenstoelentaart met spek
Herfst uit de oven. Met ricotta, geitenkaas en rozemarijn.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de binnenkant met het croissant deeg. Druk de plakjes goed aan met wat water. Prik er met een vork gaatjes in. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd de blaadjes fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 min. Voeg de fijngesneden kruiden en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen.
Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg. Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el traditionele olijfolie
6 plakjes vers super croissantdeeg in blik
2 middelgrote uien
400 g paddenstoelen voor risotto
2 tenen knoflook
4 middelgrote eieren
250 g ricotta
75 g geraspte belegen geitenkaas
150 g gerookt ontbijtspek
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)