Paddenstoelentaart met spek
bewaar
bewaar

Paddenstoelentaart met spek

Herfst uit de oven. Met ricotta, geitenkaas en rozemarijn.

25 min. bereiden / 45 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de binnenkant met het croissant deeg. Druk de plakjes goed aan met wat water. Prik er met een vork gaatjes in. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

Snipper ondertussen de ui. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd de blaadjes fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 min. Voeg de fijngesneden kruiden en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen.

Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg. Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietipRozemarijn is lekker in combinatie met kip. Kijk voor recepten op ah.nl/recepten.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelentaart met spek

Herfst uit de oven. Met ricotta, geitenkaas en rozemarijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig