Nectarine- en yoghurt-crème brûlée
Aan de slag
Bosbessen in zeef laten uitlekken. Nectarines wassen, halveren en pit verwijderen. Nectarines in plakjes snijden, plakjes halveren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soufflévormpjes invetten. Allesbinder en crème fraîche goed door elkaar roeren. Yoghurt erdoor roeren. Bosbessen en nectarines over vormpjes verdelen. Yoghurtmengsel over vruchten verdelen. Basterdsuiker gelijkmatig in laagje over yoghurt verdelen. Vormpjes zo dicht mogelijk onder hete grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten laten karamelliseren. Direct serveren.
Nectarine- en yoghurt-crème brûlée
nagerecht
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bosbessen in zeef laten uitlekken. Nectarines wassen, halveren en pit verwijderen. Nectarines in plakjes snijden, plakjes halveren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soufflévormpjes invetten. Allesbinder en crème fraîche goed door elkaar roeren. Yoghurt erdoor roeren. Bosbessen en nectarines over vormpjes verdelen. Yoghurtmengsel over vruchten verdelen. Basterdsuiker gelijkmatig in laagje over yoghurt verdelen. Vormpjes zo dicht mogelijk onder hete grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten laten karamelliseren. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 klein blikje bosbessen
2 nectarines
1 theelepel allesbinder
2 eetlepels creme fraiche
2 bakjes (Griekse) yoghurt
8 eetlepels (gele of lichtbruine) basterdsuiker
1 eetlepel roomboter
Dit heb je nodig
soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)