Varkensrollade met appelcompote
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in de ingevette ovenschaal en bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
Verhit voor de compote ondertussen de rest van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Doe ze samen met de rozijnen, kruidnagels, kardemom, kaneel, suiker en azijn in de pan. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rollade met de warme compote. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Varkensrollade met appelcompote
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in de ingevette ovenschaal en bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
Verhit voor de compote ondertussen de rest van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Doe ze samen met de rozijnen, kruidnagels, kardemom, kaneel, suiker en azijn in de pan. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rollade met de warme compote. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 varkensrollade
75 g boter
1 ui
3 goudreinetten
2 appels
4 el rozijnen
3 kruidnagels
1 tl kardemompoeder
1 kaneelstokje
6 el suiker
2 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet