Riefpannekoke
Aan de slag
Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, afspoelen onder koud water en in ca. 10 minuten iets laten afkoelen. Boven kom aardappels raspen ('rieven'). 1 Ei breken en met zout en peper door aardappels scheppen. Pannenkoekbeslag volgens gebruiksaanwijzing met melk en rest van eieren maken. In koekenpan ca. 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Pannenkoekbeslag in pan schenken, zodat bodem bedekt is. Direct beslag bedekken met laagje aardappelrasp. Als onderkant bruin is pannenkoek keren en andere zijde op middel hoog vuur bruin en knapperig bakken. Zo doorgaan tot alle beslag en rasp op zijn. Riefpannekoke direct serveren met honing of stroop.
Riefpannekoke
hoofdgerecht
null porties
475 kcal
80 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, afspoelen onder koud water en in ca. 10 minuten iets laten afkoelen. Boven kom aardappels raspen ('rieven'). 1 Ei breken en met zout en peper door aardappels scheppen. Pannenkoekbeslag volgens gebruiksaanwijzing met melk en rest van eieren maken. In koekenpan ca. 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Pannenkoekbeslag in pan schenken, zodat bodem bedekt is. Direct beslag bedekken met laagje aardappelrasp. Als onderkant bruin is pannenkoek keren en andere zijde op middel hoog vuur bruin en knapperig bakken. Zo doorgaan tot alle beslag en rasp op zijn. Riefpannekoke direct serveren met honing of stroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappels
3 eieren
0 zout
0 peper
1 pak meergranen pannenkoekbeslag
900 ml melk
250 ml olie