Tagliatelle met courgette en tonijn
Met een vleugje citroen en geurige dille.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes van ½ cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak 3 min. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de dille fijn. Voeg het citroenrasp, de slagroom, tonijn en dille toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Serveer de pasta met de saus.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Tagliatelle met courgette en tonijn
Met een vleugje citroen en geurige dille.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd het vruchtvlees in schuine plakjes van ½ cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak 3 min. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de dille fijn. Voeg het citroenrasp, de slagroom, tonijn en dille toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Serveer de pasta met de saus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tagliatelle
2 courgette
1 citroen
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
320 g tonijnmoot in olijfolie
8 g verse dille
125 ml verse slagroom