Peperonata met buffelmozzarella
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika ca. 25 min. hoog in de oven tot het vel zwart wordt. Leg 10 min. in een afgesloten plastic zak of pan. Trek de velletjes van de paprika af. Snijd de paprika in repen.
Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Voeg de paprika, azijn en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Verdeel de groenten over een lage schaal, bestrooi met de kappertjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breek de bollen mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de olie.
Paprika's roosteren en ontvellen
Instructievideo - 01:07 min.
Peperonata met buffelmozzarella
bijgerecht
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika ca. 25 min. hoog in de oven tot het vel zwart wordt. Leg 10 min. in een afgesloten plastic zak of pan. Trek de velletjes van de paprika af. Snijd de paprika in repen.
Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Voeg de paprika, azijn en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Verdeel de groenten over een lage schaal, bestrooi met de kappertjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breek de bollen mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de olie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 gele paprika's
6 el olijfolie extra vierge
2 uien
2 tenen knoflook
1 el witte
2 el kappertjes
2 zakjes mozzarella
Dit heb je nodig
bakpapier