Pasta, ricotta en parmezaanse kaas
Rijgevulde pasta met als verrassing pistachenoten.
Aan de slag
Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Maal in de keukenmachine de helft van de noten, de blaadjes van de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, de olie en peper en zout tot pesto.
Snijd de aubergine in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine en de knoflook 6 min. Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Voeg de courgette en de paprika toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Schep de pesto en wat kookvocht door de pasta tot smeuïg. Schep de groenten erdoor.
Verdeel pasta over borden en schep op elk bord een paar lepeltjes ricotta. Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van de noten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Pasta, ricotta en parmezaanse kaas
Rijgevulde pasta met als verrassing pistachenoten.
bijgerecht
null personen
735 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Maal in de keukenmachine de helft van de noten, de blaadjes van de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, de olie en peper en zout tot pesto.
Snijd de aubergine in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine en de knoflook 6 min. Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Voeg de courgette en de paprika toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Schep de pesto en wat kookvocht door de pasta tot smeuïg. Schep de groenten erdoor.
Verdeel pasta over borden en schep op elk bord een paar lepeltjes ricotta. Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van de noten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
45 g ongezouten pistachenoten
30 g verse basilicum
7 el traditionele olijfolie
50 g Parmigiano Reggiano
1 aubergine
1 teen knoflook
1 courgette
1 gele paprika
300 g macaroni grande
250 g ricotta
Dit heb je nodig
keukenmachine