Grillkarbonade met linzensalade
Aan de slag
Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet af en laat in een wijde schaal iets afkoelen. Halveer de grote krieltjes. Meng 2 el olie en 1 el azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en meng met de linzen en de helft van de rucola. Breng op smaak met 1 el azijn en peper en zout.
Verhit de grillpan. Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Gril in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege.
Leg de karbonades op 4 borden en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de krieltjes en de linzensalade.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Grillkarbonade met linzensalade
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet af en laat in een wijde schaal iets afkoelen. Halveer de grote krieltjes. Meng 2 el olie en 1 el azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en meng met de linzen en de helft van de rucola. Breng op smaak met 1 el azijn en peper en zout.
Verhit de grillpan. Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Gril in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege.
Leg de karbonades op 4 borden en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de krieltjes en de linzensalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak aardappelen
3 el olijfolie
2 el azijn
2 x 300 g sperziebonen
1 blik linzen
1 zak rucola
2 x 2 ribkarbonades
Dit heb je nodig
grillpan