Witlofsalade met knapperige noten
bewaar
bewaar

Witlofsalade met knapperige noten

Witlof en sinaasappel: een gouden combinatie. Zeker als je er ook nog noten en cranberry's doorheen mengt.

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren. Haal de blaadjes los en doe in een schaal.

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Voeg toe aan het witlof. Knijp de vruchtvleesvliesjes uit boven een kom. Voeg de mosterd, olie en peper en zout toe en klop tot een dressing.

Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng met het witlof. Schep de dressing, noten en cranberry's erop.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlofsalade met knapperige noten

Witlof en sinaasappel: een gouden combinatie. Zeker als je er ook nog noten en cranberry's doorheen mengt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig