Zalmfilet met basilicum-roomsaus
Aan de slag
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin zachtjes 2 minuten.
Bestrooi de stukken vis met zout en de citroenpeper en wentel ze door de boter. Schenk de wijn in de pan en leg de steeltjes van het basilicum erbij. Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 8 min. op het allerlaagste pitje gaar worden. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.
Schep de vis op een warme schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
Verwijder de basilicumsteeltjes uit het stoofvocht. Schenk de room in de pan, breng alles aan de kook en laat de saus ca. 4 min. flink koken. Breng de saus pittig op smaak met zout en citroenpeper. Schenk de saus over de vis en strooi het basilicum erover.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zalmfilet met basilicum-roomsaus
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin zachtjes 2 minuten.
Bestrooi de stukken vis met zout en de citroenpeper en wentel ze door de boter. Schenk de wijn in de pan en leg de steeltjes van het basilicum erbij. Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 8 min. op het allerlaagste pitje gaar worden. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.
Schep de vis op een warme schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
Verwijder de basilicumsteeltjes uit het stoofvocht. Schenk de room in de pan, breng alles aan de kook en laat de saus ca. 4 min. flink koken. Breng de saus pittig op smaak met zout en citroenpeper. Schenk de saus over de vis en strooi het basilicum erover.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse basilicum
40 g ongezouten roomboter
1 sjalot
500 g verse zalmfilets
1 tl citroenpeper
100 ml Pinot Gris witte wijn
125 ml verse slagroom