Zalmfilet met basilicum-roomsaus
bewaar
bewaar

Zalmfilet met basilicum-roomsaus

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin zachtjes 2 minuten.

Bestrooi de stukken vis met zout en de citroenpeper en wentel ze door de boter. Schenk de wijn in de pan en leg de steeltjes van het basilicum erbij. Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 8 min. op het allerlaagste pitje gaar worden. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.

Schep de vis op een warme schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.

Verwijder de basilicumsteeltjes uit het stoofvocht. Schenk de room in de pan, breng alles aan de kook en laat de saus ca. 4 min. flink koken. Breng de saus pittig op smaak met zout en citroenpeper. Schenk de saus over de vis en strooi het basilicum erover.

combinatietipLekker met gekookte aardappeltjes en gestoofde worteltjes met peterselie.
algemeenDit gerecht is ook lekker met dille-roomsaus. Vervang het basilicum door dille en voeg een tl mosterd en een mespunt suiker toe.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmfilet met basilicum-roomsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig