Chowder Amerikaanse mosselsoep
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de spekjes zachtjes uit. Fruit de ui 3 min. mee. Voeg 750 ml water en de visbouillontablet toe en breng alles aan de kook. Leg de mosselen in de pan en kook ze ca. 8 min. zachtjes.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de bouillon. Laat ze iets afkoelen en verwijder niet geopende mosselen. Pel van de rest ruim 3/4 deel.
Breng de soep met de prei, mais en room aan de kook. Voeg alle mosselen toe en laat in enkele minuten goed warm worden. Breng pittig op smaak met peper en verdeel de soep over 4 diepe borden. Serveer de croutons apart erbij.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Chowder Amerikaanse mosselsoep
voorgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de spekjes zachtjes uit. Fruit de ui 3 min. mee. Voeg 750 ml water en de visbouillontablet toe en breng alles aan de kook. Leg de mosselen in de pan en kook ze ca. 8 min. zachtjes.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de bouillon. Laat ze iets afkoelen en verwijder niet geopende mosselen. Pel van de rest ruim 3/4 deel.
Breng de soep met de prei, mais en room aan de kook. Voeg alle mosselen toe en laat in enkele minuten goed warm worden. Breng pittig op smaak met peper en verdeel de soep over 4 diepe borden. Serveer de croutons apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
50 g gerookte spekreepjes
1 kleine ui
1 visbouillontablet
1 kg mosselen
1 dunne prei
1 blikje mais
100 g geslagen room
3 el croutons