Gado gado met satérepen
Aan de slag
Snijd de wortels in vingerdikke repen van 10 cm lang. Snijd de bleekselderijstengels in repen van ca. 10 cm lang. Snijd de puntjes van de bonen. Snijd de bosuitjes in stukken van 10 cm.
Snijd de schnitzels in lange repen en rijg ze in de lengte op de satéstokjes. Wrijf het vlees in met 1 tl satékruiden, zout en peper en bestrijk ze met olie.
Kook de boontjes met wortel 4 minuten in ruim water met zout, voeg de bleekselderij toe en kook de groenten nog 5 minuten. Kook de bosui 1 minuut mee. Giet de groenten af in een vergiet, spoel ze heel kort met koud water en laat ze uitlekken.
Verhit intussen een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de satés aan elke kant 3 minuten.
Breng voor de pindasaus de pindakaas met de kokosmelk en de resterende satékruiden al roerend aan de kook. Verdeel de saus over 4 schaaltjes. Leg de groenten en de satés op 4 borden en zet de pindasaus erbij. Lekker met rijst en cassavechips.
Gado gado met satérepen
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de wortels in vingerdikke repen van 10 cm lang. Snijd de bleekselderijstengels in repen van ca. 10 cm lang. Snijd de puntjes van de bonen. Snijd de bosuitjes in stukken van 10 cm.
Snijd de schnitzels in lange repen en rijg ze in de lengte op de satéstokjes. Wrijf het vlees in met 1 tl satékruiden, zout en peper en bestrijk ze met olie.
Kook de boontjes met wortel 4 minuten in ruim water met zout, voeg de bleekselderij toe en kook de groenten nog 5 minuten. Kook de bosui 1 minuut mee. Giet de groenten af in een vergiet, spoel ze heel kort met koud water en laat ze uitlekken.
Verhit intussen een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de satés aan elke kant 3 minuten.
Breng voor de pindasaus de pindakaas met de kokosmelk en de resterende satékruiden al roerend aan de kook. Verdeel de saus over 4 schaaltjes. Leg de groenten en de satés op 4 borden en zet de pindasaus erbij. Lekker met rijst en cassavechips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 winterwortels
½ struik bleekselderij
250 g sperziebonen
3 bosuitjes
4 varkensschnitzels
2 tl satékruiden
2 el zonnebloemolie
100 g pindakaas
200 ml kokosmelk