Prei met tagliatelle, romaatjes en kip
Aan de slag
Snijd de wortelstukjes van de preien. Snijd de preien in de lengte in 4 parten. Spoel het zand tussen de preibladeren uit, haal de bladeren los en laat ze in een vergiet uitlekken.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in 1 cm brede repen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kiprepen rondom bruin. Fruit de sjalotten 2 min. mee. Schep de preirepen en romaatjes door de sjalotten, voeg 2 el water toe en stoof de groenten 7 minuten. Breng op smaak met zout en chilipoeder.
Schep enkele eetlepels kookvocht van de tagliatelle in een schaaltje. Giet de pasta af en doe de tagliatelle terug in de pan. Schep het vlees-preimengsel erdoor en voeg als de pasta te droog is een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 warme, diepe borden.
Prei met tagliatelle, romaatjes en kip
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de wortelstukjes van de preien. Snijd de preien in de lengte in 4 parten. Spoel het zand tussen de preibladeren uit, haal de bladeren los en laat ze in een vergiet uitlekken.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in 1 cm brede repen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kiprepen rondom bruin. Fruit de sjalotten 2 min. mee. Schep de preirepen en romaatjes door de sjalotten, voeg 2 el water toe en stoof de groenten 7 minuten. Breng op smaak met zout en chilipoeder.
Schep enkele eetlepels kookvocht van de tagliatelle in een schaaltje. Giet de pasta af en doe de tagliatelle terug in de pan. Schep het vlees-preimengsel erdoor en voeg als de pasta te droog is een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 warme, diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 preien
300 g tagliatelle
3 sjalotten
4 el olijfolie
300 g kipfilet
250 g kleine romaatjes
1 tl chilipoeder