Venkel in melk gesmoord met zalm
Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak.
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min.
Voeg de tijm en venkel toe en bak 2 min. op hoog vuur aan. Schenk de melk erbij en zet, als de melk kookt, het vuur laag. Laat 20 min. op laag vuur gaar worden.
Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 2 min. per kant bruin en gaar.
Rasp ondertussen de kaas. Breng de venkel op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi van het vuur af met de kaas. Serveer met de zalm.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Venkel in melk gesmoord met zalm
Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min.
Voeg de tijm en venkel toe en bak 2 min. op hoog vuur aan. Schenk de melk erbij en zet, als de melk kookt, het vuur laag. Laat 20 min. op laag vuur gaar worden.
Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 2 min. per kant bruin en gaar.
Rasp ondertussen de kaas. Breng de venkel op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi van het vuur af met de kaas. Serveer met de zalm.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
3 venkelknollen
3 el milde olijfolie
1 tl gedroogde tijm
250 ml volle melk
300 g verse zalmfilets
75 g Parmigiano Reggiano