Spekballetjes met appelstroopdip
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek. Leg de balletjes in de braadslede. Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.
Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.
Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Spekballetjes met appelstroopdip
null personen
400 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Wikkel om elk gehaktballetje een plakje spek. Leg de balletjes in de braadslede. Braad de balletjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in heel kleine stukjes, druppel er wat citroensap over.
Schep de appelstroop in een schaaltje en meng er de stukjes appel, geraspte citroenschil, koriander en naar smaak zout en chilipeper door.
Leg de balletjes elk in een serveerlepel en schep er een klein beetje appeldip naast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g Zweedse
12 plakjes ontbijtspek
1 citroen
1 appel
2 el appelstroop
2 el verse koriander
0 gemalen chilipeper
Dit heb je nodig
12 serveerlepels