Citroenblini's
Aan de slag
Meng de melk met de gist en suiker. Laat 5 min. staan. Klop met een mixer de dooiers luchtig. Voeg de bloem, 1 mespunt zout en de melk toe. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
Rasp de gele schil van de citroen. Klop het eiwit stijf. Spatel met het rasp door het beslag. Smelt 1/4 van de boter in een koekenpan. Maak 5 bergjes beslag van ca. 5 cm. Bak de blini's in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Ga door tot het beslag op is.
Verdeel de zalm in ca. 20 stukjes. Schep op elke blini 1/2 tl crème fraîche, de zalm en bieslook.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Citroenblini's
null porties
105 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng de melk met de gist en suiker. Laat 5 min. staan. Klop met een mixer de dooiers luchtig. Voeg de bloem, 1 mespunt zout en de melk toe. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
Rasp de gele schil van de citroen. Klop het eiwit stijf. Spatel met het rasp door het beslag. Smelt 1/4 van de boter in een koekenpan. Maak 5 bergjes beslag van ca. 5 cm. Bak de blini's in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Ga door tot het beslag op is.
Verdeel de zalm in ca. 20 stukjes. Schep op elke blini 1/2 tl crème fraîche, de zalm en bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml volle melk
½ zakje gist
1 tl suiker
2 eieren
150 g bloem
1 citroen
75 g boter
2 pakjes gerookte zalm
1 bekertje crème fraîche
2 el bieslook