Vissouvlaki, frites & koolsalade
Aan de slag
Verwarm de oven op 220 °C. Bak de frites in ca. 20 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant. Meng de witte kool met 2 el olie, de azijn en peper en zout naar smaak.
Snijd de vis in blokjes. Meng met de rest van de olie, de courgette, de ui, de oregano en peper en zout naar smaak. Rijg de vis en de groenten aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan en gril de souvlaki in ca. 6 min. gaar, keer regelmatig.
Verdeel de souvlaki over 4 borden en schep de koolsalade erbij. Serveer met de frites. Lekker met tzatziki (Griekse yoghurtsaus).
Vissouvlaki, frites & koolsalade
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven op 220 °C. Bak de frites in ca. 20 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant. Meng de witte kool met 2 el olie, de azijn en peper en zout naar smaak.
Snijd de vis in blokjes. Meng met de rest van de olie, de courgette, de ui, de oregano en peper en zout naar smaak. Rijg de vis en de groenten aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan en gril de souvlaki in ca. 6 min. gaar, keer regelmatig.
Verdeel de souvlaki over 4 borden en schep de koolsalade erbij. Serveer met de frites. Lekker met tzatziki (Griekse yoghurtsaus).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak ovenfrites
1 zak witte kool
4 el olijfolie
2 el wittewijnazijn
500 g koolvisfilet
1 courgette
2 rode uien
1 tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
grillpan, satéstokjes