Kofta in tomatensaus
Aan de slag
Snipper ⅓ van de ui en snijd de andere in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook. Meng de helft van de gesnipperde ui en de helft van de peterselie, de knoflook, kaneel en komijn door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 2 gehaktrolletjes per persoon (kofta).
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kofta in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit de rest van de gesnipperde ui in het achtergebleven bakvet. Voeg de rest van de peterselie en de tomatenblokjes toe. Leg de kofta in de tomatensaus en stoof met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uiringen in 3-4 min. zacht en lichtbruin. Snijd de aubergine in halve plakjes. Schep de uiringen uit de pan en bak de aubergine in het achtergebleven bakvet in 5 min. bruin en gaar. Voeg de uiringen toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout. Verdeel de kofta, tomatensaus en aubergine over borden en serveer met de rijst.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kofta in tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper ⅓ van de ui en snijd de andere in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook. Meng de helft van de gesnipperde ui en de helft van de peterselie, de knoflook, kaneel en komijn door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 2 gehaktrolletjes per persoon (kofta).
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kofta in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit de rest van de gesnipperde ui in het achtergebleven bakvet. Voeg de rest van de peterselie en de tomatenblokjes toe. Leg de kofta in de tomatensaus en stoof met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uiringen in 3-4 min. zacht en lichtbruin. Snijd de aubergine in halve plakjes. Schep de uiringen uit de pan en bak de aubergine in het achtergebleven bakvet in 5 min. bruin en gaar. Voeg de uiringen toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout. Verdeel de kofta, tomatensaus en aubergine over borden en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 uien
20 g verse peterselie
2 tenen knoflook
½ tl gemalen kaneel
1 tl gemalen komijn
300 g rundergehakt
4 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
300 g witte rijst
2 aubergines
1 tl gedroogde oregano