Gevulde varkensrib met artisjok
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak de olijven grof.
Leg het vlees op een snijplank en snijd het in de lengte tot 2/3 in. Klap het vlees open en verdeel de olijven gelijkmatig over de inkeping. Leg er een paar takjes kruiden op. Bind het vlees met keukentouw dicht en bestrooi het met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan, braad het vlees rondom goudbruin. Schenk de vermout in de pan en voeg de tomaten, artisjokharten en resterende takjes kruiden toe. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat de varkensrib in ca. 30 min. gaar worden.
Neem de pan uit de oven laat hem nog 15 min. staan. Snijd de varkensrib in dikke plakken. Lekker met penne.
Gevulde varkensrib met artisjok
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak de olijven grof.
Leg het vlees op een snijplank en snijd het in de lengte tot 2/3 in. Klap het vlees open en verdeel de olijven gelijkmatig over de inkeping. Leg er een paar takjes kruiden op. Bind het vlees met keukentouw dicht en bestrooi het met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan, braad het vlees rondom goudbruin. Schenk de vermout in de pan en voeg de tomaten, artisjokharten en resterende takjes kruiden toe. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat de varkensrib in ca. 30 min. gaar worden.
Neem de pan uit de oven laat hem nog 15 min. staan. Snijd de varkensrib in dikke plakken. Lekker met penne.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g pittige olijven
600 g varkensrib
15 g Italiaanse tuinkruiden
2 el olijfolie
100 ml droge vermout
1 blik tomatenblokjes
1 blik artisjokharten
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan, keukentouw