Kip tonato met cherrytomaatjes
Tomaat, olijfjes en basilicum samen op een schaal maken van dit voorgerecht een eyecatcher.
Aan de slag
Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Pureer in de keukenmachine de tonijn met de mayonaise en de helft van de basilicumblaadjes tot een gladde puree. Voeg een ½ el per persoon kappertjesvocht en een beetje water toe tot het een mooie dikke saus is. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en scheur het resterende basilicum in stukjes. Schep in een kom de tomaatjes, kapperappeltjes met de olie en het basilicum door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg alle kipreepjes op een langwerpige schaal. Schep de tonijnsaus in een lange streep erover en verdeel de tomaat-kappertjesmengsel erover. Serveer direct.
Kip tonato met cherrytomaatjes
Tomaat, olijfjes en basilicum samen op een schaal maken van dit voorgerecht een eyecatcher.
voorgerecht
null personen
285 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Pureer in de keukenmachine de tonijn met de mayonaise en de helft van de basilicumblaadjes tot een gladde puree. Voeg een ½ el per persoon kappertjesvocht en een beetje water toe tot het een mooie dikke saus is. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en scheur het resterende basilicum in stukjes. Schep in een kom de tomaatjes, kapperappeltjes met de olie en het basilicum door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg alle kipreepjes op een langwerpige schaal. Schep de tonijnsaus in een lange streep erover en verdeel de tomaat-kappertjesmengsel erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el verse basilicum
185 g tonijnstukken in olie
2 el mayonaise
250 g cherrytomaten
2 el kapperappeltjes
2 el olijfolie extra vierge
250 g gerookte kipfiletreepjes
Dit heb je nodig
keukenmachine