Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade
bewaar
bewaar

Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade

20 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Vel van eendenborstfilets elke centimeter tot op vlees insnijden. Eendenborstfilets met velkant in droge koekenpan leggen en op matig hoog vuur 6-8 min. knapperig bakken, af en toe heen en weer schuiven. Eendenborstfilets keren en nog 4-6 min. bakken tot vlees rosé is. Ondertussen 2 el gesmolten vet uit koekenpan in andere pan scheppen. Hierin uienringen 8 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Bestrooien met zout en peper. Filets verpakken in aluminiumfolie en even laten rusten. Marmelade door uienringen roeren en nog 2 min. al roerend zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Brood in 8 dikke sneden snijden en op vier borden leggen. Over elke snee 1/2 el bakvet van eendenborstfilets sprenkelen. Sla erover verdelen. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over sla verdelen. Uienmarmelade erop scheppen.

algemeenEendenborstfilet is er alleen in de herfst en vroege winter. Vervang de eendenborstfilets in de zomer door biefstuk of struisvogelbiefstuk en bak deze in 25 g boter met 2 el olijfolie. Besprenkel de sneden brood met het bakvet.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig