Shoarmataart met witte kool
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de overlappende naden goed aan.
Snipper de ui en verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de shoarma toe en bak 3 min. Voeg de kool toe en roerbak 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het shoarmamengsel over de deegbodem. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar, dek halverwege af met aluminiumfolie.
Roer ondertussen de knoflooksaus glad met het water. Neem de taart uit de oven. Snijd in stukken en verdeel de sla erover. Serveer met de saus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Shoarmataart met witte kool
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de overlappende naden goed aan.
Snipper de ui en verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de shoarma toe en bak 3 min. Voeg de kool toe en roerbak 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het shoarmamengsel over de deegbodem. Bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar, dek halverwege af met aluminiumfolie.
Roer ondertussen de knoflooksaus glad met het water. Neem de taart uit de oven. Snijd in stukken en verdeel de sla erover. Serveer met de saus.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 uien
2 el traditionele olijfolie
425 g shoarmavlees
300 g gesneden witte kool
3 el knoflooksaus
1 el kraanwater
200 g ijsbergsla met tuinkruiden
Dit heb je nodig
bakpapier