Puree met rode paprika
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven, doe ze in een plastic zak en knoop die dicht. Laat de paprika's 20 min. rusten.
Kook ondertussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje van de paprika's. Pureer ze in de blender of met de staafmixer.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de paprika, de knoflook en de olie tot een fijne puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Paprika's roosteren en ontvellen
Instructievideo - 01:07 min.
Puree met rode paprika
bijgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven, doe ze in een plastic zak en knoop die dicht. Laat de paprika's 20 min. rusten.
Kook ondertussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje van de paprika's. Pureer ze in de blender of met de staafmixer.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de paprika, de knoflook en de olie tot een fijne puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode paprika's
1 kg aardappelen
1 teen knoflook
5 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
bakpapier, blender of staafmixer, pureestamper