Pompoensoep met gember
Verwarmende, lekker dikke soep met kruidige gember.
Aan de slag
Snijd de blaadjes van de bleekselderij en houd achter. Snijd de selderij in boogjes en snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 5 min. Snijd ondertussen de pompoen in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook grof.
Voeg de pompoen, rode peper, gember, knoflook en water toe aan de selderij en ui. Breng aan de kook. Laat op laag vuur in 25 min. gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer met de blaadjes bleekselderij.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoensoep met gember
Verwarmende, lekker dikke soep met kruidige gember.
voorgerecht
null personen
150 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de blaadjes van de bleekselderij en houd achter. Snijd de selderij in boogjes en snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 5 min. Snijd ondertussen de pompoen in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook grof.
Voeg de pompoen, rode peper, gember, knoflook en water toe aan de selderij en ui. Breng aan de kook. Laat op laag vuur in 25 min. gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer met de blaadjes bleekselderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
3 el traditionele olijfolie
5 stengels bleekselderij
600 g verse pompoen
2 cm verse gember
1 rode peper
3 tenen knoflook
750 ml kraanwater
Dit heb je nodig
staafmixer