Volkoren pitabroodjes
Aan de slag
Meng in een kom het meel met de gist en 2 tl zout. Voeg al roerend de olijfolie en 250 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg door in ca. 8 min. tot het soepel en elastisch is. Vorm het deeg tot een bal en leg het deeg terug in de kom. Dek de kom af met de theedoek en laat het deeg 3 uur rijzen.
Kneed het deeg door en verdeel het in 16 gelijke balletjes. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol elk balletje uit tot een dun rond lapje van ca. 8 cm. Leg ze op een met bloem bestoven blad en dek ze af met de theedoek. Laat de broodjes nog ca. 30 min. rijzen.
Schuif de bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 230 °C. Leg 8 broodjes op de hete bakplaat, sprenkel er wat water over en bak de pita's in ca. 9 min. goudbruin en gaar. Leg de warme pita's in een mandje en bak de andere 8 broodjes op dezelfde manier. Lekker bij tapas of met hummus.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Volkoren pitabroodjes
bijgerecht
null porties
105 kcal
30 min. bereiden
277 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom het meel met de gist en 2 tl zout. Voeg al roerend de olijfolie en 250 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg door in ca. 8 min. tot het soepel en elastisch is. Vorm het deeg tot een bal en leg het deeg terug in de kom. Dek de kom af met de theedoek en laat het deeg 3 uur rijzen.
Kneed het deeg door en verdeel het in 16 gelijke balletjes. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol elk balletje uit tot een dun rond lapje van ca. 8 cm. Leg ze op een met bloem bestoven blad en dek ze af met de theedoek. Laat de broodjes nog ca. 30 min. rijzen.
Schuif de bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 230 °C. Leg 8 broodjes op de hete bakplaat, sprenkel er wat water over en bak de pita's in ca. 9 min. goudbruin en gaar. Leg de warme pita's in een mandje en bak de andere 8 broodjes op dezelfde manier. Lekker bij tapas of met hummus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g volkorenmeel
1 zakje gedroogde gist
2 el olijfolie
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes