Stamppotje van andijvie en rucola
Aan de slag
Verwarm de grill van de oven voor. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met wat zout in ca. 20 min. gaar.
Leg de partjes ui in een bakblik. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper over en bestrijk ze met 2 el van de olie. Schuif het bakblik 15 cm onder de grill in de oven en rooster de uien in ca. 15 min. gaar en bruin. Schep ze een of twee keer om.
Giet de aardappelen af. Schenk de melk in de pan en breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn. Roer de rest van de olie door de puree. Zet de pan op een zacht vuurtje. Schep deel voor deel andijvie en rucola door de puree en laat alles goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in een schaal en leg de geroosterde uien erop. Strooi de kaas erover.
Stamppotje van andijvie en rucola
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de grill van de oven voor. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met wat zout in ca. 20 min. gaar.
Leg de partjes ui in een bakblik. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper over en bestrijk ze met 2 el van de olie. Schuif het bakblik 15 cm onder de grill in de oven en rooster de uien in ca. 15 min. gaar en bruin. Schep ze een of twee keer om.
Giet de aardappelen af. Schenk de melk in de pan en breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn. Roer de rest van de olie door de puree. Zet de pan op een zacht vuurtje. Schep deel voor deel andijvie en rucola door de puree en laat alles goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in een schaal en leg de geroosterde uien erop. Strooi de kaas erover.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
4 rode uien
4 el olijfolie
400 g gesneden andijvie
75 g rucola
125 ml melk
250 g geitenkaas