Gevulde groenten
Aan de slag
Snijd de steel en onderkant van de courgettes en snijd ze elk in 4 stukken. Kook ze 5 min. in een pan met water en wat zout. Laat afkoelen en hol ze uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart. Halveer de tomaten en hol ze uit met een lepel. Houd de zaadjes en het vruchtvlees apart.
Warm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 5 min. glazig. Voeg het gehakt, de knoflook en de tijm toe en bak op middelhoog vuur 5 min. Roer regelmatig. Voeg het vruchtvlees van de courgette en de zaadjes en het vruchtvlees van de tomaat toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de courgette en de tomaat met het gehaktmengsel en bestrooi met het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Zet de groenten in de ovenschaal en bak 20 min. in de oven.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gevulde groenten
voorgerecht
null personen
230 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de steel en onderkant van de courgettes en snijd ze elk in 4 stukken. Kook ze 5 min. in een pan met water en wat zout. Laat afkoelen en hol ze uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart. Halveer de tomaten en hol ze uit met een lepel. Houd de zaadjes en het vruchtvlees apart.
Warm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 5 min. glazig. Voeg het gehakt, de knoflook en de tijm toe en bak op middelhoog vuur 5 min. Roer regelmatig. Voeg het vruchtvlees van de courgette en de zaadjes en het vruchtvlees van de tomaat toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de courgette en de tomaat met het gehaktmengsel en bestrooi met het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Zet de groenten in de ovenschaal en bak 20 min. in de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
4 tomaten
3 el olijfolie
1 ui
400 g gehakt
4 tenen knoflook
1 tl gedroogde tijm
2 el paneermeel
40 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm