Zuurkool-ovenschotel
De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng met de rozijnen.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de zuurkool, het gehakt en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes erover. Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
Zuurkool-ovenschotel
De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng met de rozijnen.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de zuurkool, het gehakt en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes erover. Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
500 g half-om-halfgehakt
500 g wijnzuurkool
100 g rozijnen
450 g koelverse aardappelpuree
3 el paneermeel
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)