Crostini van de barbecue
Aan de slag
Pers 1 teen knoflook. Meng de helft ervan met de tomaten en 1 el olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng de artisjokharten, 2 el olie, de rest van de geperste teen knoflook, de azijn en de peterselie in een andere kom. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ciabatta in 16 schuine plakken. Besprenkel met de rest van de olie. Snijd de tweede teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in. Gril het brood op de barbecue in 4-5 min. goudbruin tot crostini's. Keer halverwege.
Verdeel het tomatenmengsel over 4 crostini's en bestrooi met het basilicum. Verdeel het artisjokmengsel over 8 crostini's. Beleg de laatste
crostini's met een plak ham. Serveer direct.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Crostini van de barbecue
voorgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pers 1 teen knoflook. Meng de helft ervan met de tomaten en 1 el olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng de artisjokharten, 2 el olie, de rest van de geperste teen knoflook, de azijn en de peterselie in een andere kom. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ciabatta in 16 schuine plakken. Besprenkel met de rest van de olie. Snijd de tweede teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in. Gril het brood op de barbecue in 4-5 min. goudbruin tot crostini's. Keer halverwege.
Verdeel het tomatenmengsel over 4 crostini's en bestrooi met het basilicum. Verdeel het artisjokmengsel over 8 crostini's. Beleg de laatste
crostini's met een plak ham. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 roma tomaten
4 el olijfolie
1 blik artisjokharten
2 tl balsamicoazijn
2 takjes peterselieblad
1 ciabatta
6 blaadjes basilicum
4 plakken Prosciutto di Parma