Avocadosoep met tabasco
Aan de slag
Snijd de avocado's in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of duw het door een zeef. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten op laag vuur 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de bouillon, de avocado en 4 el slagroom toe en roer tot een gladde soep. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Laat 1 uur in de koelkast afkoelen. Verdeel de soep over 4 kommen en maak er met de rest van de slagroom cirkels in. Bestrooi met de cashewnoten.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Avocadosoep met tabasco
voorgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de avocado's in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of duw het door een zeef. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten op laag vuur 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de bouillon, de avocado en 4 el slagroom toe en roer tot een gladde soep. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Laat 1 uur in de koelkast afkoelen. Verdeel de soep over 4 kommen en maak er met de rest van de slagroom cirkels in. Bestrooi met de cashewnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rijpe avocado's
2 el olijfolie
2 sjalotten
1 teen knoflook
750 ml koude groentebouillon
1 bekertje slagroom
0 enkele druppels tabasco
4 el ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
staafmixer of zeef