Pikante runderreepjes met gebakken rijst
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de runderreepjes om met 1 el olie, 1 tl sambalsaus en de knoflook.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien en de spitskool 5 min. Voeg het kerriepoeder en de rest van de sambal- saus toe en roerbak 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook.
Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes en de jus.
Pikante runderreepjes met gebakken rijst
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de runderreepjes om met 1 el olie, 1 tl sambalsaus en de knoflook.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien en de spitskool 5 min. Voeg het kerriepoeder en de rest van de sambal- saus toe en roerbak 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook.
Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes en de jus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g witte rijst
1 schaal runderreepjes naturel
3 el olie
2 tl sambal
1 teen knoflook
2 uien
1 spitskool
1 el kerriepoeder