Italiaanse kip
Gemarineerd in kruidenolie is deze kip een zonnetje op je bord!
Aan de slag
Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de olie op smaak met de Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip (in stukjes) 15 min. in de kruidenolie. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de paprika's in stukken. Verhit de rest van de olie en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook (in plakjes), de rest van de Italiaanse tuinkruiden en het water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Italiaanse kip
Gemarineerd in kruidenolie is deze kip een zonnetje op je bord!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de olie op smaak met de Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip (in stukjes) 15 min. in de kruidenolie. Schep af en toe om.
Snijd ondertussen de paprika's in stukken. Verhit de rest van de olie en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook (in plakjes), de rest van de Italiaanse tuinkruiden en het water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappelpartjes
400 g kipfilet
5 el traditionele olijfolie
1½ el Italiaanse tuinkruiden
1 paprikamix
3 tenen knoflook
100 ml kraanwater