Sla met ansjovis
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren van 2 kroppen sla. Snijd elke krop in zessen. Was in koud water, dep droog en leg op een bord. Laat 1 potje ansjovis in olijfolie uitlekken, smelt in een pan op middelhoog vuur. Roer 1 el olijfolie extra vierge, 2 el rodewijnazijn en 1 fijngesneden teen knoflook erdoor. Voeg druppelsgewijs 2 el water en nog 4 el olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper. Schenk de dressing over de sla.
Sla met ansjovis
bijgerecht
null personen
140 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de buitenste bladeren van 2 kroppen sla. Snijd elke krop in zessen. Was in koud water, dep droog en leg op een bord. Laat 1 potje ansjovis in olijfolie uitlekken, smelt in een pan op middelhoog vuur. Roer 1 el olijfolie extra vierge, 2 el rodewijnazijn en 1 fijngesneden teen knoflook erdoor. Voeg druppelsgewijs 2 el water en nog 4 el olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper. Schenk de dressing over de sla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kroppen sla
1 potje ansjovis in olijfolie
5 el olijfolie extra vierge
2 el rodewijnazijn
1 teen knoflook