Kipfilet in yoghurt
bewaar
bewaar

Kipfilet in yoghurt

Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers.

30 min. bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit boven in kom. Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in de kom. Breng eventueel op smaak met zout.

Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kipfilet door het mengsel in de kom. Laat afgedekt in de koelkast minstens 1 min. marineren.

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met 1/2 el olie.Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min.

Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken in 8 min. gaar. Keer halverwege.

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Snijd de dille fijn. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille. Serveer met de groenten. Lekker met rijst.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipfilet in yoghurt

Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig