Lamsspiesen
Aan de slag
In kom helft van yoghurt met gember, specerijen, citroensap, 2 el olie en 1 tl zout tot marinade roeren. Stukken lamsvlees erdoor scheppen en afgedekt 3 uur in koelkast laten marineren. Voor gebruik vlees op kamertemperatuur laten komen. In braadpan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. Van vuur af rest van yoghurt erdoor roeren. Lamsvlees met marinade erdoor scheppen. Pan weer op vuur zetten en vlees op matig vuur met deksel schuin op pan in 30-40 min. gaarstoven. Laatste 10 min. zonder deksel vocht laten verdampen, zodat vlees omhuld is met dikke saus.
Grillpan of barbecue verhitten. Vlees aan spiesen steken. Grillpan of barbecuerooster dun bestrijken met olie. Spiesen in 6-8 min. rondom bruin roosteren. Lekker met saffraanrijst met groenten (zie www.ah.nl/recepten).
Lamsspiesen
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
50 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In kom helft van yoghurt met gember, specerijen, citroensap, 2 el olie en 1 tl zout tot marinade roeren. Stukken lamsvlees erdoor scheppen en afgedekt 3 uur in koelkast laten marineren. Voor gebruik vlees op kamertemperatuur laten komen. In braadpan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. Van vuur af rest van yoghurt erdoor roeren. Lamsvlees met marinade erdoor scheppen. Pan weer op vuur zetten en vlees op matig vuur met deksel schuin op pan in 30-40 min. gaarstoven. Laatste 10 min. zonder deksel vocht laten verdampen, zodat vlees omhuld is met dikke saus.
Grillpan of barbecue verhitten. Vlees aan spiesen steken. Grillpan of barbecuerooster dun bestrijken met olie. Spiesen in 6-8 min. rondom bruin roosteren. Lekker met saffraanrijst met groenten (zie www.ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml volle yoghurt
1 tl verse gemberwortel
3 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 chilipepertje
1 tl kurkuma
1 el citroensap
3 el olie
600 g lamslappen
1 ui
Dit heb je nodig
grillpan, 4 lange spiesen of 8 satéstokjes