Spitskoolschotel
Oosterse schotel met een zoete verrassing: banaan!
Aan de slag
Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes in een schaal om met ⅓ van de woksaus en laat ca. 15 min. staan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui grof. Snijd de spitskool in reepjes en de bananen in plakjes. Roerbak de uisnippers goudbruin. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook. Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met gewokte kool. Strooi de seroendeng erover.
Spitskoolschotel
Oosterse schotel met een zoete verrassing: banaan!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes in een schaal om met ⅓ van de woksaus en laat ca. 15 min. staan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui grof. Snijd de spitskool in reepjes en de bananen in plakjes. Roerbak de uisnippers goudbruin. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook. Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met gewokte kool. Strooi de seroendeng erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
100 ml woksaus zoete soja
300 g zilvervliesrijst
3 el traditionele olijfolie
2 uien
500 g spitskolen
2 bananen
50 g seroendeng