Gigli met tonijn
Aan de slag
Kook de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 3 el kookvocht op in een kommetje. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Bak de ui met de salie en peper en zout naar smaak 5 min. Voeg de courgette toe aan de ui en bak op hoog vuur al omscheppend beetgaar. Roer de tonijn los met een vork en voeg met het opgevangen kookvocht toe aan de groente. Laat alles doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta erdoor en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gigli met tonijn
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
14 min. bereiden
Aan de slag
Kook de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 3 el kookvocht op in een kommetje. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Bak de ui met de salie en peper en zout naar smaak 5 min. Voeg de courgette toe aan de ui en bak op hoog vuur al omscheppend beetgaar. Roer de tonijn los met een vork en voeg met het opgevangen kookvocht toe aan de groente. Laat alles doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta erdoor en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gigli met zongedroogde tomaten
4 el olijfolie
2 uien
½ tl gedroogde salie
2 courgettes
2 blikjes tonijn in olie
4 el platte peterselie