Kippenpoten alla diavola
Aan de slag
Hak de oregano (lichtgroene blaadjes) en de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Meng de olie met het citroensap, de oregano, de salie, het chilipoeder, de rode peper, de sjalotten en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de marinade met de kippenpoten en laat 30 min. afgedekt op een koele plek staan. Schep halverwege om. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en schep de helft van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven. Haal na 20 min. de folie eraf, schep de rest van de marinade erover, zet de oven op 170 °C en laat de kip nog 25-30 min. verder garen. Lekker met een paar partjes citroen.
Kippenpoten alla diavola
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
80 min. wachten
Aan de slag
Hak de oregano (lichtgroene blaadjes) en de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Meng de olie met het citroensap, de oregano, de salie, het chilipoeder, de rode peper, de sjalotten en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de marinade met de kippenpoten en laat 30 min. afgedekt op een koele plek staan. Schep halverwege om. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en schep de helft van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven. Haal na 20 min. de folie eraf, schep de rest van de marinade erover, zet de oven op 170 °C en laat de kip nog 25-30 min. verder garen. Lekker met een paar partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bakje verse Italiaanse kruiden
6 el olijfolie extra vierge
1 citroen
1 tl chilipoeder
1 rode peper
2 sjalotten
2 tenen knoflook
4 kippenpoten
Dit heb je nodig
aluminiumfolie, ovenschaal