Pikante saus uit de vijzel
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's, pepers en tomaten op bakplaat leggen en in ca. 10 min. onder grill laten blakeren. Groente in afgesloten plastic zak laten afkoelen. Knoflook met 1 el zout in vijzel fijnwrijven. Tomaten en paprika's ontvellen en groenten in stukjes snijden. Paprika's en pepers in vijzel (met knoflookpuree) tot pasta wrijven. Pasta in ruime schaal scheppen. Tomaten met vork door pasta mengen (of met stamper van vijzel pletten) zodat rulle saus ontstaat. Olie door saus roeren. Overdoen in kom, op smaak brengen met zout. Serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij gegrild vlees.
Pikante saus uit de vijzel
bijgerecht
null personen
61 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen. Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's, pepers en tomaten op bakplaat leggen en in ca. 10 min. onder grill laten blakeren. Groente in afgesloten plastic zak laten afkoelen. Knoflook met 1 el zout in vijzel fijnwrijven. Tomaten en paprika's ontvellen en groenten in stukjes snijden. Paprika's en pepers in vijzel (met knoflookpuree) tot pasta wrijven. Pasta in ruime schaal scheppen. Tomaten met vork door pasta mengen (of met stamper van vijzel pletten) zodat rulle saus ontstaat. Olie door saus roeren. Overdoen in kom, op smaak brengen met zout. Serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij gegrild vlees.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
2 rode pepers
4 rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
Dit heb je nodig
vijzel
aluminiumfolie