Mals rundvlees in pittige tomatensaus
Aan de slag
Biefstuk in blokjes van 2 cm snijden en op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan olie verhitten en spekreepjes uitbakken. Spek uit pan nemen. In spekvet biefstuk op hoog vuur in 3 min. rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Vuur laag draaien, in bakvet ui 5 min. fruiten. Knoflook laatste minuut toevoegen. Tomaat, peper, blaadjes oregano en laurier toevoegen en nog 5 min. zachtjes bakken. Fond in pan schenken en saus nog 5 min. laten inkoken. Biefstuk en spekreepjes erdoor scheppen en nog 30 sec. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met gepofte aardappels en geroosterde maïskolven.
Mals rundvlees in pittige tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Biefstuk in blokjes van 2 cm snijden en op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan olie verhitten en spekreepjes uitbakken. Spek uit pan nemen. In spekvet biefstuk op hoog vuur in 3 min. rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Vuur laag draaien, in bakvet ui 5 min. fruiten. Knoflook laatste minuut toevoegen. Tomaat, peper, blaadjes oregano en laurier toevoegen en nog 5 min. zachtjes bakken. Fond in pan schenken en saus nog 5 min. laten inkoken. Biefstuk en spekreepjes erdoor scheppen en nog 30 sec. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met gepofte aardappels en geroosterde maïskolven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g biefstuk
2 eetlepels olie
50 g gerookte spekreepjes
1 ui
1 teentje knoflook
750 g tomaten
2 rode pepers
2 takjes oregano
2 laurierblaadjes
200 ml vleesfond