Pittige maïssoep
Aan de slag
Peper in droge koekenpan kort roosteren, topje eraf snijden. In pan boter verhitten en ui en knoflook 3 min. zachtjes fruiten. Van maïs 4 el apart houden, rest door uimengsel scheppen. Melk en rode peper toevoegen, aan de kook brengen en soep 10 min. zachtjes laten koken. Met keukenmachine of staafmixer soep glad pureren. Paprika's in reepjes snijden. Crème fraîche en paprika door soep roeren en nog 5 min. zachtjes meekoken. Soep eventueel iets verdunnen met water (soep moet dik blijven). Op smaak brengen met zout. Soep in kommen scheppen en maïskorrels en kaas erover verdelen. Peterselie erboven fijnknippen.
Pittige maïssoep
voorgerecht
null personen
305 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Peper in droge koekenpan kort roosteren, topje eraf snijden. In pan boter verhitten en ui en knoflook 3 min. zachtjes fruiten. Van maïs 4 el apart houden, rest door uimengsel scheppen. Melk en rode peper toevoegen, aan de kook brengen en soep 10 min. zachtjes laten koken. Met keukenmachine of staafmixer soep glad pureren. Paprika's in reepjes snijden. Crème fraîche en paprika door soep roeren en nog 5 min. zachtjes meekoken. Soep eventueel iets verdunnen met water (soep moet dik blijven). Op smaak brengen met zout. Soep in kommen scheppen en maïskorrels en kaas erover verdelen. Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
25 g boter
1 ui
1 teentje knoflook
300 g maïskorrels
500 ml melk
2 geroosterde paprika's
125 ml crème fraîche
50 g witte kaasblokjes
4 takjes peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine