Kruidige Indische kip
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg het waterwater toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip zonder deksel in 15 min. zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 min. de witte kool toe. Roer regelmatig en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de komkommer met de azijn, peper en zout naar smaak om. Verdeel de rijst met de Indische kip over 4 diepe borden en serveer er de komkommersalade bij.
Kruidige Indische kip
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg het waterwater toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip zonder deksel in 15 min. zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 min. de witte kool toe. Roer regelmatig en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de komkommer met de azijn, peper en zout naar smaak om. Verdeel de rijst met de Indische kip over 4 diepe borden en serveer er de komkommersalade bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el zonnebloemolie
500 g kipfilet
200 ml kraanwater
125 g boemboe ajam smoor
300 g gesneden witte kool
1 komkommer
3 el witte wijnazijn