Aardappeltjes met peterselie-sesamboter
Aan de slag
Peterselie heel fijnhakken. Limoen schoonboenen en boven kommetje schil raspen. Limoen erboven uitknijpen. Peterselie, boter, sesamolie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Botermengsel op stuk plasticfolie scheppen, tot rolletje vormen en in folie gewikkeld tot gebruik in koelkast leggen.
Aardappels onder stromend water schoonboenen en in vieren snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in 15 à 20 minuten zachtjes gaar koken. Afgieten en overdoen in schaal. Sesamzaad erdoor scheppen. Boter in plakjes snijden en op aardappels leggen. Serveren bij geroosterd lamsvlees.
Aardappeltjes met peterselie-sesamboter
bijgerecht
null personen
260 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Peterselie heel fijnhakken. Limoen schoonboenen en boven kommetje schil raspen. Limoen erboven uitknijpen. Peterselie, boter, sesamolie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Botermengsel op stuk plasticfolie scheppen, tot rolletje vormen en in folie gewikkeld tot gebruik in koelkast leggen.
Aardappels onder stromend water schoonboenen en in vieren snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in 15 à 20 minuten zachtjes gaar koken. Afgieten en overdoen in schaal. Sesamzaad erdoor scheppen. Boter in plakjes snijden en op aardappels leggen. Serveren bij geroosterd lamsvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 takjes peterselie
½ limoen
40 g zachte roomboter
2 theelepels sesamolie
0 zout
0 versgemalen peper
½ zak aardappels (Linzer delicatess)
½ eetlepel sesamzaadjes
Dit heb je nodig
plasticfolie