Rode rundvleescurry met aubergine
Aan de slag
Vlees in blokjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Laos schillen, in plakjes en vervolgens in dunne reepjes snijden. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden. In pan 2 eetlepels olie verhitten en aubergine al omscheppend bruinbakken. Aubergine uit pan op bord scheppen. Rest van olie in dezelfde pan verhitten en vlees al omscheppend bruinbakken. Currypasta, laos en sjalotje toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken. Vissaus, limoenblaadjes en 2 dl kokend water erdoor roeren. Gerecht afgedekt ca. 1 1/2 uur laten stoven. Bamboescheuten afgieten. Aubergine en bamboescheuten door stoofvlees scheppen en nog ca. 30 minuten meestoven.
Koriander boven gerecht fijn knippen. Eventueel limoenblaadjes verwijderen. Lekker met pandanrijst.
Rode rundvleescurry met aubergine
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
155 min. bereiden
Aan de slag
Vlees in blokjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Laos schillen, in plakjes en vervolgens in dunne reepjes snijden. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden. In pan 2 eetlepels olie verhitten en aubergine al omscheppend bruinbakken. Aubergine uit pan op bord scheppen. Rest van olie in dezelfde pan verhitten en vlees al omscheppend bruinbakken. Currypasta, laos en sjalotje toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken. Vissaus, limoenblaadjes en 2 dl kokend water erdoor roeren. Gerecht afgedekt ca. 1 1/2 uur laten stoven. Bamboescheuten afgieten. Aubergine en bamboescheuten door stoofvlees scheppen en nog ca. 30 minuten meestoven.
Koriander boven gerecht fijn knippen. Eventueel limoenblaadjes verwijderen. Lekker met pandanrijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g runderlappen
2 sjalotjes
3 cm verse laos
1 aubergine
3 eetlepels olie
2 eetlepels rode currypasta
3 eetlepels vissaus
6 verse limoenblaadjes
1 blikje bamboescheuten
4 takjes koriander